regie

Natasha Schulte

Natasha Schulte, theaterregisseur, maakt sinds haar afstuderen aan de theaterschool in Amsterdam (regie) en Arnhem (docent drama) grensverleggende theatervoorstellingen. Ze werkte voor het Noord Nederlands Toneel, jeugdtheaterwerkplaats Het Lab, het Over het IJ festival en stichting Buitenkunst maar maakte bijvoorbeeld ook een voorstelling in de trein voor de Nederlandse Spoorwegen en een internationale voorstelling via Skype.

Sinds 2012 is ze artistiek leider van het door haar opgerichte gezelschap Nieuw Leiden, waarmee ze verleidelijke filosofische voorstellingen maakt voor een breed publiek. Samen met jonge schrijvers en mede-makers steekt zij literaire klassiekers in een hedendaags jasje. Steeds omlijst door een  randprogramma bestaande uit columns, interviews, workshops en straatacties. Het eerste project van Nieuw Leiden is ‘Goed bedoeld’ en gaat over medelijden en compassie (seizoen 2013-2014 in de theaters). Daarnaast geeft Natasha les in regie en spel op theaterscholen en academies en geeft zij workshops bij diverse maatschappelijke en commerciële instellingen.

Haar werk met zangkoren is begonnen bij ‘Schudden voor gebruik’, maar inmiddels uitgegroeid tot een specialiteit. Ze werkte onder andere met de zangkoren  Zijdelinks, Amane, Soundsensation, Xing, het Leids kamerkoor en Haarlems projectkoor Les Moucherons. Ook is ze op dit moment als regisseur en librettist verbonden aan de koren Be sharp en Bonton in Utrecht en natuurlijk ook nog steeds bij ‘Schudden voor gebruik’, waarvoor ze samen met Elke Jansen het programma Momo en de tijdsspaarders schreef.